(untitled) (Нелінійні коливання, 2025)
Вивчається питання про існування єдиного обмеженого розв’язку лінійного різницевого рівняння p-го порядку з обмеженими операторними коефіцієнтами. Розглянуто випадок, коли операторна матриця p-го порядку, відповідна до різницевого рівняння, подібна до діагональної операторної матриці, на головній діагоналі якої розташовані корені “алгебраїчного” операторного рівняння, відповідного до згаданого різницевого рівняння.