(untitled) (Нелінійні коливання, 2025)
Запропоновано аналітичний метод розв’язання просторової динамічної задачі поширення пружних коливань у круглій пластині обмежених розмірів від дії миттєвої внутрішньої дилатації ε^* (миттєва відносна зміна нескінченно малого об’єму), що виникає, наприклад, унаслідок контактного зварювання пластин. Ця задача виникла у зв’язку з проблемою декодування сигналів акустичної емісії у процесі прогнозування залишкового ресурсу небезпечних в експлуатації промислових зварних металевих об’єктів із використанням систем акустичної емісії, в яких застосовано п’єзоелектричні датчики круглої форми.